Ενδοκρινολογίας

Ενδοκρινολογίας

Τμήμα Ενδοκρινολογίας

Το Τμήμα Ενδοκρινολογίας στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτει νοσήματα όλου του φάσματος της ενδοκρινολογίας.

Στο τμήμα προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με διαταραχές λειτουργίας ή μορφολογίας ενδοκρινών αδένων αλλά και με διαταραχές του μεταβολισμού, εξαρτώμενες από το ενδοκρινικό σύστημα όπως των υδατανθράκων, των λιπιδίων και του ασβεστίου.

Παρέχεται ολοκληρωμένη διάγνωση με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς, αλλά και τον ενδελεχή βιοχημικό και απεικονιστικό εργαστηριακό έλεγχο από τους εξειδικευμένους γιατρούς.

Οι βασικοί στόχοι του Τμήματος Ενδοκρινολογίας στο ιατρικό μας κέντρο είναι:

  • Με την υποστήριξη ειδικού Υπερήχου ο ιατρός ενδοκρινολόγος μπορεί να διερευνήσει ορμονικές διαταραχές που συσχετίζονται με τη χορήγηση φαρμακευτικών σχημάτων και βιολογικών παραγόντων, όπως αυτά που χορηγούνται σε ογκολογικούς ασθενείς.
  • Η διερεύνηση της επίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων στο ενδοκρινικό σύστημα, όπως οι διατροφικές γλυκοτοξίνες
  • Το τμήμα της Ενδοκρινολογίας είναι εξειδικευμένο στην ενσωμάτωση των ιατρικών γνώσεων και της εκτεταμένης φροντίδας για τη θεραπεία παθήσεων που προκύπτουν από διαβήτη και άλλες σχετιζόμενες με ενδοκρινικές διαταραχές.
  • Η διάγνωση και αντιμετώπιση δευτεροπαθών ενδοκρινοπαθειών που συνυπάρχουν με συστηματικά νοσήματα

Ο ιατρός ενδοκρινολόγος παρέχει συμβουλευτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες στη διαχείριση των διαταραχών του θυρεοειδούς, του διαβήτη, της υπόφυσης και των διαταραχών της φυσικής ανάπτυξης, των επινεφριδίων, των διαταραχών των ανδρικών και γυναικείων ορμονών.

Προσφέρεται επίσης, ένα ευρύ φάσμα θεραπειών για ενδοκρινολογικές και μεταβολικές ασθένειες, καθώς και υπο-υπερπαραγωγή των ορμονών, εμμηνόπαυσης, διαταραχές των λιπιδίων, υπέρταση, βραχύ ανάστημα, ασθένειες των οστών και επίσης ενδικρινής αδένες.

Επιπλέον, επικεντρώνεται στην θεραπεία και την εκπαίδευση των ασθενών σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, τα προβλήματα υπογονιμότητας σε γυναίκες και άνδρες, η οστεοπόρωση και οι θεραπείες αντικατάστασης ορμονών.