Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Η μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας που γίνονται στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο είναι βασική εξέταση για την διάγνωση και σωστή εκτίμηση του βαθμού οστεοπόρωσης στους ασθενείς ώστε ο γιατρός να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να δώσει την κατάλληλη αγωγή για τον περιορισμό της.

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας με τη μέθοδο DEXA είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για τη διάγνωση και την εκτίμηση του βαθμού οστεοπόρωσης.

Η μέτρηση μπορεί να γίνει:

Στην Οσφυική Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης
Στο Δεξιό ή Αριστερό ισχίο
Στα δύο ισχία(συγκριτική)
Στο Μηριαίο οστό
DEXA ΤΜΗΜΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και ασφαλής. Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει στο αναπαυτικό κρεβάτι του μηχανήματος και σε λιγότερο απο 1 λεπτό έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και λήψη των δεδομένων.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή και είναι διαθέσιμα για συγκριτική μελέτη σε κάθε επανέλεγχο.

Σημείωση: Για να υπάρχουν καλύτερα συγκρίσιμα αποτελέσματα μεταξύ των εξετάσεων συστήνεται η μέτρηση να γίνεται στην ίδια ανατομική περιοχή και στο ίδιο μηχάνημα κάθε φορά. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου οτι κάθε τύπος μηχανήματος χρησιμοποιεί διαφορετικό λογισμικό στατιστικής επεξεργασίας.