Πανοραμικής

Πανοραμικής

Τμήμα Πανοραμικής

Το ακτινολογικό Τμήμα στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο διαθέτει ένα αξιόλογο τμήμα Πανοραμικής με υπερσύγχρονο απεικονιστικό εξοπλισμό και με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Οι Πανοραμικές εξετάσεις απεικονίζουν τομογραφικές εικόνες του προσώπου, των γνάθων και των υποστηρικτικών τους δομών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Πανοραμικής Οδοντιατρικής Ψηφιακής Απεικόνισης, που προσφέρονται ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αξιοπιστία τόσο των εξετάσεων όσο και των αποτελεσμάτων που φέρουν την υπογραφή της έμπειρης και εξειδικευμένης ιατρικής ομάδας μας.

Το Τμήμα διαθέτει το πλέον σύγχρονο μηχάνημα PLANMECA PROMAX 3D PLUS

Πρόκειται ένα μηχάνημα τελευταίας γενιάς με διπλό ψηφιακό αισθητήρα και ιδιαίτερα αυξημένη ευκρίνεια. Διαθέτει την μεγάλη μείωση στην έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία για τις δισδιάστατες προβολές και ψηφιακό αισθητήρα flat panel για τρισδιάστατη απεικόνιση.

Οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι τεχνολόγοι/ακτινολόγοι του τμήματος, διασφαλίζουν λήψεις ακτινογραφημάτων υψηλής διαγνωστικής αξίας, με την χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας, με ειδικά προγράμματα έκθεσης και για παιδιά.

Με την υψηλή ταχύτητα των λήψεων επιτρέπει την πανοραμική ανασύνθεση των λήψεων σε όγκο με πάχος έως 30 χιλ. γύρω από το οδοντικό τόξο.

Το μοναδικό του σύστημα εστίασης (αυτόματα ή χειροκίνητα) επιτρέπει την βέλτιστη προσαρμογή των τομών στον κάθε εξεταζόμενο.

Πέρα από την βελτιωμένη ποιότητα των ακτινογραφιών, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής πανοραμικών και κεφαλομετρικών ακτινογραφιών με μορφή αρχείων DICOM, (ή η εγγραφή των αρχείων DICOM σε CD με image reader) με δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων και πραγματοποίησης μετρήσεων πάνω σε αυτές.