Γενική Χειρουργική

Το Τμήμα Μαστού στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο διαθέτει σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας με Τομοσύνθεση καθώς και σύστημα υπερήχων General Electric ώστε να προσφέρουν την μέγιστη διαγνωστική ευκρίνεια εικόνας.

Η Χειρουργική μας Ομάδα με εξειδίκευση στο αντικείμενο διεξάγει καθημερινά την κλινική εξέταση των ασθενών. Είναι απαραίτητο να γίνεται κλινική εξέταση κάθε χρόνο για όλους τους ασθενείς. Η κλινική εξέταση δεν αντικαθιστά την μαστογραφία ή το Υπερηχογράφημα αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά για την ανίχνευση αλλοιώσεων στον μαστό.

Με τη 3D Μαστογραφία – Τομοσύνθεση και το Υπερηχογράφημα Μαστών μπορούμε να διαγνώσουμε πρώιμα οποιαδήποτε αλλαγή στο μαστικό αδένα ακόμα και πριν αυτή να είναι αντιληπτή κλινικά μέσω της ψηλάφησης.

Στο Τμήμα Μαστού διενεργούνται:

Μαστογραφίες χαμηλής δόσης
Εντοπιστικές και Μεγεθυντικές λήψεις
Βιοψίες μαστού

Η εξέταση διεξάγεται στο Ακτινολογικό τμήμα με την βοήθεια και καθοδήγηση του ακτινογράφου μας. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό και είναι σχετικά ανώδυνη.

Η μαστογραφία πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε κάθε χρόνο αν είστε σε ηλικία 50-70 ετών και κάθε 1 ή 2 χρόνια εάν είστε πάνω από 40 ετών. Ο γενικός αυτός κανόνας αλλάζει εάν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Μαστογραφία πρέπει επίσης να διενεργείται εάν υπάρχει κλινικό εύρημα και ο γιατρός κρίνει ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος με μαστογραφία (σε οποιαδήποτε ηλικία).

Το υπερηχογράφημα των μαστών ενδείκνυται για εξέταση των μαστών σε γυναίκες κάτω των 35 ετών όπου συνήθως οι μαστοί είναι εξαιρετικά πυκνοί και η λεπτομερής απεικόνιση με την μαστογραφία εξαιρετικά δύσκολη. Επίσης ενδείκνυται ως συμπληρωματικός της μαστογραφίας έλεγχος ειδικά στις περιπτώσεις που ήδη αναφέρθηκαν.