Παιδονευρολογία

Παιδονευρολογία

Η ειδικότητα της παιδονευρολογίας περιλαμβάνει διαταραχές του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού, των νεύρων και των μυών που επηρεάζουν βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Εάν ένα παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν το νευρικό σύστημα, ο παιδονευρολόγος διαθέτει την εξειδικευμένη εκπαίδευση και γνώση για την αξιολόγηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του.

Η ποικιλία των ασθενών τους οποίους επιβλέπει ο παιδονευρολόγος περιλαμβάνει τόσο αυτούς με κοινές, σχετικά απλές καταστάσεις, όπως ημικρανία, όσο και εκείνους με σπάνιες ή πολύπλοκες παθήσεις, όπως μεταβολικές ή νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Εξέταση – Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα είναι μια εξέταση που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκέφαλου με ηλεκτρόδια. Κατά την διάρκεια της εξέτασης τα ηλεκτρόδια ανιχνεύουν πολύ ασθενή ηλεκτρικά φορτία τα οποία προκύπτουν από την δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων. Τα φορτία καταγράφονται ως κυματομορφή στην οθόνη του υπολογιστή και ερμηνεύονται από τον εξειδικευμένο ιατρό.

Η εξέταση χρησιμεύει για την διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με παθήσεις όπως η επιληψία, καθώς και για την ανεύρεση του αιτίου που προκάλεσε επεισόδιο διαταραχής ή απώλειας της συνείδησης.

Η εξέταση διαρκεί 1 ώρα. Τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα διενεργούνται κάτω από την επίβλεψη του ιατρού μας.