Δερματολογία

Δερματολογία

Η Δερματολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων του δέρματος, των τριχών και των νυχιών.

Ο ιατρός Δερματολόγος του Ιατρικού μας Κέντρου αναλαμβάνει νοσήματα όπως ακμή, τριχόπτωση, δερματίτιδες, έκζεμα, λειχήνας, ψωρίαση, σπίλοι (ελιές), κνησμός, λεύκη, μέλασμα, ροδόχρους νόσος, λοιμώξεις δέρματος, μυκητιάσεις δέρματος και νυχιών, σταφυλοκοκκικές και στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, έρπητας, αυτοάνοσα νοσήματα δέρματος, κνίδωση, μυρμηκίες, ατοπική δερματίτιδα παίδων και ενηλίκων, δερματικά έλκη, παθήσεις στοματικής κοιλότητας-στόματος.

Πραγματοποιείται χαρτογράφηση σπίλων με σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους για έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των βλαβών του δέρματος καθώς και τριχοσκόπηση για τις παθήσεις τριχών.

Στο πλαίσιο της αφροδισιολογίας στο ιατρείο αντιμετωπίζονται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως κονδυλώματα, έρπης γενητικών οργάνων, σύφιλη, γονόρροια

Πρόληψη

Στο ιατρείο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και επομένως στην έγκαιρη κλινική διάγνωση των δερματολογικών παθήσεων με σκοπό την σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση, προς όφελος πάντα του ασθενούς.