Μαστού

Μαστού

Τμήμα Μαστού

Το Νέο Τμήμα Μαστού στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο παρέχει άριστη φροντίδα από μια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα με ειδική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Οι υπηρεσίες του τμήματος αφορούν όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας.

Πρόκειται για «One Stop Breast Unit», όπου οι γυναίκες υποβάλλονται σε απεικονιστικό έλεγχο των μαστών (Ψηφιακή Μαστογραφία, Τομοσύνθεση, Υπερηχογράφημα υψηλής ευκρίνειας, ελαστογραφία) καθώς και κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Μαστολόγο ενώ όπου κριθεί σκόπιμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεση ταυτοποίηση μίας βλάβης με βιοψία σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς πόνο.

Στο άρτια εξοπλισμένο Τμήμα Μαστού στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο λειτουργούν δύο διαφορετικά αλλά αλληλένδετα τμήματα σε πλήρη και άμεση συνεργασία μεταξύ τους:

  • Τμήμα Απεικόνισης και Διάγνωσης του Μαστού
  • Χειρουργική Κλινική Μαστού

Παράλληλα με την βασική Επιστημονική μας ομάδα το Τμήμα Μαστού συνεργάζεται με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, ογκολόγους, και ακτινοθεραπευτές ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ασθενών.

Το Τμήμα είναι εξοπλισμένο µε μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής δόση ακτινοβολίας. Συγκεκριμένα διαθέτει ένα σύγχρονο Ψηφιακό Μαστογράφο της εταιρείας General Electric (GE), Senographe Essential GE Mammography System καθώς και Υπερηχοτοµογράφο αποκλειστικά για υπερηχογραφήματα µαστών με σύστημα ελαστογραφίας.

H Ψηφιακή μαστογραφία με Τομοσύνθεση αποτελεί την κορυφαία εξέλιξη στον τομέα της προληπτικής ιατρικής για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Προσφέρει εικόνες υψηλής ανάλυσης με περισσότερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια καθώς απεικονίζεται ο μαστός τρισδιάστατα με πολλαπλές λεπτές τομές του ενός χιλιοστού που βοηθούν στην αναγνώριση πρώιμων αλλοιώσεων.

Τομοσύνθεση

Με την εξέταση της Τομοσύνθεσης ο ιατρός Ακτινολόγος έχει την δυνατότητα για την καλύτερη επεξεργασία της ακτινολογικής εικόνας ώστε να επιτυγχάνεται άριστη ποιότητα και σωστή διάγνωση.

Στην Τομοσύνθεση, η οποία είναι μια τρισδιάστατη απεικόνιση 3D, λαμβάνονται πολλαπλές εικόνες του ενός χιλιοστού από διαφορετικές γωνίες μετά από σύντομη σάρωση σταθερά συμπιεσμένου μαστού. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης οι εικόνες αυτές ανασκευάζονται και ο ακτινολόγος μπορεί να ετοιμάσει αξιόπιστα διαγνωστικά αποτελέσματα.

Το σύστημα Ψηφιακού Μαστογράφου, το Senographe Essential GE Mammography έχει την δυνατότητα αυτόματης μεγέθυνσης περιοχών του μαστού χωρίς επιπρόσθετη ακτινοβόληση με μέγιστη ακρίβεια και ασφάλεια.

Το Κέντρο Μαστού στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών, είτε αφορά την πρόληψη ή τη θεραπεία.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού τμήματος αποτέλεσε το όραμα των συντελεστών του ώστε να παράσχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, εφάμιλλες των ανάλογων διεθνώς καταξιωμένων κέντρων.