ΧΗΜΕΙΟ MEDILAB

Το ιατρικό μας Κέντρο διαχρονικά συνεργάζεται με το πίο ειδικευόμενο και διαπιστευμένο κλινικό εργαστήριο στην Κύπρο. Το Κλινικό Εργαστήριο Medilab, είναι από τα πλέον σύγχρονα ιδιωτικά Κέντρα στην Κύπρο. Υπηρετεί με συνέπεια τον ιατρικό κόσμο για περισσότερα από 30 χρόνια, καλύπτοντας το ευρύτερο φάσμα εργαστηριακών αναλύσεων ρουτίνας και ιδιαίτερα εξειδικευμένων αναλύσεων στην Κύπρο. Διαθέτοντας ένα από τα πιο εκτεταμένα Πεδιά Διαπίστευσης στην Ευρώπη (ISO 15189), το Medilab εισάγει συνεχώς νέες εργαστηριακές εξετάσεις στην ιατρική κοινότητα, όπως o Προληπτικός Έλεγχος Νεογνών και η νέα Μη-Παρεμβατική εξέταση προγεννητικού ελέγχου στο αίμα της μητέρας, η εξέταση NIFTY.

Γενικος ελεγχος

Πρέπει να παραμείνετε νηστικοί για περίπου 12 ώρες. Το πρωί θα πρέπει να βρίσκεσαι στο ιατρικό Κέντρο Δικταίον χωρίς να πάρετε πρόγευμα και χωρίς καφέ. Ένα ποτήρι νερό, αν χρειάζεται, μπορείτε να το πάρετε.

ΘυρεοειΔΗς αδΕνας

Δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία.

Ορμονες αναπαραγωγης

Είναι προτιμότερο να γίνονται σε συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Κορτιζολη

Η αιμοληψία να είναι πρωινή ή βραδινή.

Κοπρανα

Η κένωση πρέπει να γίνεται σε ένα καθαρό δοχείο (ή αν δεν υπάρχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλουμινόχαρτο) και από εκεί να γίνεται η συλλογή στα ειδικά μπουκαλάκια (ποτέ από την τουαλέτα).

Σπερμοδιαγραμμα

Για σωστά αποτελέσματα πρέπει να είστε σε αποχή από σεξουαλική επαφή για τρεις μέρες. Μαζεύετε όλο το σπέρμα σε ειδικό αποστειρωμένο δοχείο και το μεταφέρετε στο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο το αργότερο εντός 30 λεπτών.

Συλλογη Ουρων

Είναι σημαντικό να ζητείστε για τα δείγματα των ούρων αποστειρωμένο δοχείο. Αποκτείστε το από το Δικταίον Ιατρικό Κέντρο η από το πλησιέστερο σας φαρμακείο.

Συνηθης εξεταση Ουρων

Παίρνετε  τα πρωινά ούρα (πρωινή ούρηση) ως εξής:
Τοποθετούμε το καθαρό δοχείο και συλλέγουμε τα ούρα ώστε να γεμίσει το
δοχείο στα 2/3 (δηλαδή αφήνουμε τα πρώτα ούρα να φύγουν στην τουαλέτα και
συλλέγουμε τα επόμενα / μεσαία ούρα).
Στη συνέχεια κλείνουμε στερεά το δοχείο και αναγράφουμε στην ετικέτα το όνομα μας, την ημερομηνία και την ώρα συλλογής των ούρων.

Δειγμα ουρων 24 ωρων:

Ζητείστε από το ιατρικό Κέντρο Δικταίον το ειδικό δοχείο με το κατάλληλο συντηρητικό. 
α. Τα πρώτα πρωινά ούρα της πρώτης ημέρας ΔΕΝ τα μαζεύουμε. 
β. Μετά, συλλέγουμε όλα τα ούρα, κάθε φορά που πάτε στην τουαλέτα, τόσο την
ημέρα όσο και τη νύκτα. 
γ. Στο δοχείο που σας δόθηκε υπάρχει ένα υγρό συντηρητικό.
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ. Φυλάγουμε το δοχείο στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.